Strefa czasowa: UTC


Nasze forum sponsorują:




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
  Drukuj

hodowla kur
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lut 2012, o 17:27 
Offline

Dołączył(a):29 lut 2012, o 17:13
Posty:2
witam mam pytanie czy ktos sie orjetuje dokładnie ile mogę trzymac kur niosek jako rolnik


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 29 lut 2012, o 17:35 
Offline

Dołączył(a):29 lut 2012, o 17:13
Posty:2
posiadam budynek murowany około 100 m² typu stajnia,stodoła i inne budynki gospodarcze i dwa hektary pola co mogę hodować ?


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 9 mar 2012, o 08:58 
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):21 wrz 2011, o 08:52
Posty:164
Polecam wątek
viewtopic.php?f=4&t=909&p=4700#p4700 dotyczący hodowli. Masz spory metraż,więc może kozy lub świnie? Musisz przemyśleć co wymaga mniejszych nakładów oraz co się lepiej opłaca.


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 11 paź 2017, o 13:21 
Offline

Dołączył(a):11 paź 2017, o 13:16
Posty:3
Witajcie. Szukam konkretnej odpowiedzi i o takie proszę. Mój sterownik po długoletniej eksploatacji jest już "przestarzały" i chciałbym coś bardziej nowoczesnego do kurnika. Sterownik jaki mnie ostatnio zainteresował: https://www.fermo.pl/produkt-3908-stero ... armem.html
Nie mogę jednak znaleźć żadnej opinii na forach. Może ktoś z Was posiada bądź coś słyszał?v Jak się sprawdza. Można napisać do mnie wiadomość prywatną.


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 13 paź 2017, o 11:19 
Offline

Dołączył(a):29 wrz 2017, o 09:27
Posty:4
Kazimierz,
możesz napisać do mnie w wiadomości prywatnej to opiszę Ci bardziej temat. Mówiąc w skrócie sam mam od nich komputer, ale model pro2. Osobiście byłem zdziwiony jak to poszło do przodu, bo dotychczas używałem najzwyklejszego sterownika klimatycznego i nie myślałem, że można z jednego urządzenia sterować tyloma parametrami (głównie zależało mi na pełnym sterowaniu klimatem oraz podłączeniu wagi). Szczerze mogę Ci polecić ten sterownik bo też początkowo nad nim myślałem, ale zdecydowałem się na ten wyższy model z powodu dodatkowych udogodnień. Sama jakość wykonania i funkcjonalność jest na duży +
Ja swój mam już dobre pół roku i jak na razie bez problemów


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 13 paź 2017, o 12:42 
Offline

Dołączył(a):11 paź 2017, o 13:16
Posty:3
Tomek bardzo mnie to cieszy, że w końcu ktoś się znalazł. Dlaczego wybrałeś wyższy model, jakie udogodnienia masz na myśli? Mam kurnik 20x70 z indykami.


Góra
 Zobacz profil  
 

Re: hodowla kur
PostNapisane: 31 paź 2017, o 13:22 
Offline

Dołączył(a):18 lut 2016, o 10:19
Posty:15
Witam koledzy, sam jakiś czas temu sam poszukiwałem dobrego sterownika dla swojego obiektu, powiększyłem hodowlę, zyski wzrosły także czas zainwestować aby je jeszcze zwiększyć - wiadomo :)
PO wielu konsultacjach z elektrykiem oraz po wielokrotnym przejrzeniu katalogów produktów zdecydowałem się na zakup własnie sterownika pro2.
Kolego Kazimierzu różnica jest znacząca pomiędzy pro2 a zaprponowanym przez Ciebie FT27. Przede wszystkim pro2 do jest komputer produkcyjny, oprócz kontroli sterowania klimatem, zapisuje wszystkie dane wykonując pomocne statystyki hodowli. Ma możliwość podłączenia czujnika amoniaku, ciśnienia i CO2, czego nie posiada ft27. W razie jakichkolwiek pytań mogę chętnie pomóc na pw ;)


Góra
 Zobacz profil  
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Polecane strony | | | | |

Forum rolnicze